skip to Main Content

De personuppgifter som vi samlar in behandlas enligt de lagar och förordningar som gäller vid tidpunkten. Uppgifterna samlas in för att vi ska kunna teckna och fullfölja ett affärsavtal.

Vi använder endast personuppgifterna inom Sågen i Tåstarp AB. Personuppgifterna kan i vissa fall lämnas till myndigheter om vi är skyldiga till det enligt lag

Syfte
De personuppgifter vi hanterar används i personalhänseende till att utbetala löner och att rapportera dessa uppgifter till skattemyndigheter, FORA och Försäkringskassa. I andra fall för att kunna identifiera kunder och vid kreditköp, kunna göra en kreditupplysning på dessa.

Relevans
Personuppgifter på anställda är nödvändigt för att kunna rapportera till de myndigheter som måste ha dessa uppgifter för den anställdes egen skull. För kunder, i första hand, Enskilda firmor, Handelsbolag och Kommanditbolag som önskar kreditköp är personuppgifterna nödvändiga för att vi ska kunna göra en kreditbedömning.

Radera
Personuppgifter äldre än 7,5 år och inte längre används kommer att raderas. Där kommer bokföringslagen att gälla över GDPR.

Tillgång
Ingen annan än de medarbetare som behöver personuppgifterna för sitt arbete har tillgång till några personuppgifter.

Skydd
Personuppgifterna skyddas genom lösenord på datorer och på de program som hanterar personuppgifter, löne – och ekonomiprogram.

Vetskap
Våra anställda måste lämna personuppgifter annars kan företaget inte fullfölja sina skyldigheter gentemot myndigheter och personal. För kunder som en gång valt att handla på kredit kommer uppgifterna att finnas tillgängliga enligt bokföringslagen, 7,5 år. Efter det skall uppgifterna raderas om kunden så vill.

Sågen i Tåstarp AB hanterar bara personuppgifter som behövs för lönearbete, vid kreditförsäljning och egen direktmarknadsföring. Inga personuppgifter säljs vidare.

Back To Top